Sushi si maki cu ton

22.03.2023

Maki, adica sushi intors pe dos :)) . Diferenta este doar de aspect, fireste, gustul este acelasi daca alegem sa folosim aceleasi ingrediente. Dar si aspectul conteaza, nu? Am o pasiune pentru sushi, mi se par un preparat aparte, atat ca gust cat si ca modalitate de preparare. In acest sens, mi-am achizitionat si cele mai  "glamour" betisoare, din sticla, dupa  care sunt absolut inebunita.

INGREDIENTE:

  • 2 buc alge Sushi Nori
  • 1 cana orez pentru sushi
  • 1.5 cani apa

SOS OREZ

  • 0.5 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri otet

TOPPING

  • dupa gust pasta de wasabi
  • 2 lingurite crema de branza
  • 1 buc morcovi
  • 0.5 buc castravete Fabio
  • 0.5 buc avocado
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • dupa gust sos de soia
  • dupa gust sumac
  • 150 gr ton din conserva


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se pregateste orezul pentru sushi conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce acesta a fiert, se opreste focul si se lasa la racit, neaparat.

  • Pasul 2

    Separat, amestecam zaharul, sarea si otetul, pana se dizolva zaharul. Turnam acest sos peste orez si amestecam incet, sa nu transformam orezul intr-o pasta. E important sa il fierbem cat scrie pe ambalaj, nu mai mult.

  • Pasul 3

    Topping-ul: avocado-ul se curata de coaja si se stropeste cu zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea, apoi se taie bastonase, morcovul se taie si el bastonase subtiri, castravetele se taie transversal si se curata semintele cu lingura, apoi se taie si el bastonase.

  • Pasul 4

    Asamblare: intindem orezul de sushi pe o alga cu mainile umede si apoi intindem lingurita de crema de branza, in genul Philadelphia, de sus pana jos. La fel procedam si cu pasta de wasabi. Asezam pe lung si fasii de morcovi, castravete si avocado, iar in final tonul scrus. Rulam cu planseta speciala, strans si apoi taiem sushi cu un cutit foarte ascutit si ud.

  • Pasul 5

    Pentru maki, procedam la fel, doar ca, dupa ce am intins orezul, intoarcem alga si lasam orezul in exterior, astfel, restul ingredientelor se pun direct pe alga.

  • Pasul 6

    Eu am presarat sumac peste maki, deoarece contrastul alb-roz este superb. Taiem la fel, cu un cutit ud.

  • Pasul 7

    Servim cu sos de soia, wasabi, ghimbir murat, eventual si musai cu betisoare superbe, colorate cu pietricele. Hihi.


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți