Tiramisu

27.04.2023

Hellllooooo! Sunt sigura ca daca veti da un search pe Google cuvantul "tiramisu" veti gasi 1000 de retete diferite:) Am si eu una, insa este destul de simpla si va iesi un tiramisu pe cinste. Sora mea pregateste aceasta reteta, de ani de zile, asa ca o lauda mai mare decat asta, nu exista. Distractie placuta! 

INGREDIENTE:

-2 galbenusuri

-2 linguri de zahar pentru crema

-300 g Mascarpone

-1/2 l frisca lichida Hulalla

-48 bucati piscoturi

-1 lingura de nes

-echivalentul a 6 cesti de espresso

-6 linguri de zahar pentru cafea

-o lingura de esenta de rom

-50 ml coniac

-cacao pentru pudrat


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Cele doua galbenusuri se bat foarte bine cu zaharul pana ce simtiti ca acesta se topeste. In acest moment se adauga crema de Mascarpone si se bate din nou 3-4 minute.

  • Pasul 2

    Separat, se bate frisca pana se intareste foarte bine, stiti voi, sa stea castronul deasupra capului fara sa cada crema din el.

  • Pasul 3

    Dupa ce s-a intarit frisca, amestecati cele doua compozitii: cea de frisca cu cea de Mascarpone, dupa care adaugati lingura de ness pentru a-i da cremei o culoare mai cafenie.

  • Pasul 4

    Separat, se prepara cafeaua: se adauga zaharul (cate cesti de zahar pregatiti, atatea linguri de zahar se adauga), coniacul si esenta de rom. Se amesteca pana se topeste zaharul. Se lasa cafeaua la racit, sau daca doriti sa grabiti procesul, introduceti vasul de cafea in alt vas cu apa rece).

  • Pasul 5

    Veti obtine 2 tiramisu lungi a cate 6 portii…deci in total 12 portii. Veti lua piscotul si il veti introduce in cafea de doua ori cu miscare oscilatorie si cu zaharul de pe piscot in sus. Cand ati inmuiat 12 piscoturi adaugati crema pe toata lungimea prajiturii si intindeti cu o spatula sau cu un satar. Aveti grija sa fie intins uniform pentu a nu se lasa prajitura. Dupa ce ati intins crema, adaugati si al doilea strat de piscoturi.

  • Pasul 6

    La sfarsit mai adaugati un strat de crema, cat puteti dumneavoastra de frumos si de atent:) Pudrati cacao deasupra si portionati tiramisu. Am primit foarte multe laude pentru aceasta reteta.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți