Tocana din ciocanele de pui
Mancarea copilariei: simpla, gustoasa si nu mai zic cum miroase in bucatarie. Aroma cepei calite, a usturoiului...mmm!
INGREDIENTE:
- 1 kg ciocanele de pui
- 6 buc cartofi
- 2 linguri bulion
- 3 buc ceapa
- 70 ml ulei
- praf de sare
- praf de piper
- 1 lingura faina
- dupa gust patrunjel uscat
- dupa gust marar uscat
- 800 ml apa
- dupa gust boia
- 5 catei usturoi
- dupa gust pudra de usturoi
- 1 buc morcovi
- 1 buc cub legume
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Ciocanelele se rumenesc in cratita cu ulei doar cat sa se sigileze.
- Pasul 2
Tocam ceapa grosier, o calim cu carnea impreuna. Dupa 5-6 minute punem si cartofii curatati, spalati si taiati cuburi potrivite impreuna cu morcovul taiat rondele. Rumenim cateva minute.
- Pasul 3
Adaugam apa, bulionul, usturoiul tocat, punem capacul si lasam sa se mai inmoaie cartofii, in jur de 15 minute.
- Pasul 4
Facem rantas din faina si zeama fierbinte din mancare, apoi o turnam in cratita, amestecam si mai fierbem 10-15 minute.
- Pasul 5
Potrivim gustul de sare, piper, cub de legume, pudra de usturoi, boia si decoram cu patrunjel si marar uscat.
Pofta buna!