Tocanita cu carnati afumati

16.06.2023

Tocanita cea de toate zilele. Cate modalitati exista? De post, cu pui, porc, carnati, vita...Ce mai conteaza? E tare buna si reconfortanta. 

INGREDIENTE:

  • 3 buc ceapa
  • 700 gr cartofi
  • 100 ml ulei
  • 3 buc carnati afumati
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri bulion
  • 200 gr suc de rosii
  • 1 praf boia afumata
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • dupa sare
  • dupa gust Vegeta de legume
  • 1 lingurita faina
  • dupa gust apa


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Ceapa se taie nu foarte fin si se caleste intr-o cratita cu ulei, la foc mic, sa se caramelizeze, nu sa se arda. Cartofii se spala, se taie cuburi si se adauga peste ceapa cand aceasta este sticolasa. punem apa sa acopere cu un deget cartofii. Acoperim si lasam la fiert, dar nu pana fierb de tot cartofii.

  • Pasul 2

    Cand aproape au fiert cartofii se adauga bulionul, sucul de rosii, zaharul, usturoiul pisat, sarea si Vegeta. Mai lasam 10 minute sa fiarba.

  • Pasul 3

    Carnatii se taie bucati mai mici (am avut grosi) si se prajesc in ulei. Punem carnatii in cratita. Tocam legatura de marar si o adaugam si pe ea. 

  • Pasul 4

    Amestecam faina cu putina apa si adaugam peste tocana. Facem rantas doar daca nu sunt cartofii suficient de fainosi, deci daca vi se pare ca zeama este prea subtire. La final se pune boiaua, nu mai devreme. Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți