Tort tiramisu cu blat de cacao

04.06.2022

Delicios, aspectuos si reinventat! Cu crema de mascarpone nu ai cum sa dai niciodata gres. 

INGREDIENTE:

BLAT

  • 7 buc oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 180 gr zahar
  • 130 gr faina
  • 45 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita unt
  • varf de cutit sare

CREMA

  • 400 ml lapte
  • 5 buc galbenus de ou
  • 300 gr zahar
  • 70 gr amidon de porumb
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 400 gr crema mascarpone
  • praf de sare

DECOR

  • 1 lingura pudra de cacao
  • dupa gust zmeura
  • dupa gust mure


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu sarea. Se adauga zaharul tos, extractul de vanilie si se bate in continuare.

  • Pasul 2

    Se adauga galbenusurile si se mixeaza din nou. Faina si pudra de cacao se cern in bolul cu oua si se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule.

  • Pasul 3

    Cuptorul se preincalzeste la 170°C. Intre timp, se unge forma de tort cu unt, apoi se toarna compozitia si se niveleaza bine cu spatula. Se da blatul la cuptor pentru 40 de minute, apoi se lasa la racit, cu baza in sus, pentru a se aplatiza.

  • Pasul 4

    Dupa racire, se sectioneaza blatul in 2 foi egale.

  • Pasul 5

    Pentru crema, se pune laptele la fiert. Separat, galbenusurile se bat cu zaharul, sarea si extractul de vanilie. Se pune si amidonul, impreuna cu cateva linguri din laptele pus la fiert, pentru a omogeniza amidonul. Acest amestec se pune peste lapte, incet, si se amesteca continuu, la foc mic. Se amesteca pana se ingroasa foarte bine, apoi se acopera cu folie de plastic, direct pe stratul de crema si se da la rece pentru cateva ore.

  • Pasul 6

    Se bate smantana pentru frisca (atentie, sa nu fie frisca lichida, deoarece aceea are zahar. Daca optati totusi pentru frisca lichida, se omite zaharul din crema pregatita anterior). Crema de oua se mixeaza 2 minute, pentru a deveni aerata si pufoasa. Peste ea se adauga crema de mascarpone si frisca batuta si se amesteca cu spatula.

  • Pasul 7

    Pentru a monta tortul, se pune blatul pe un platou, se adauga crema intr-un pos cu dui, cu zimti sau fara zimti, nu are importanta, si se fac mici moate. Se pune si blatul numarul 2 si se fac iarasi moate deasupra. Se pudreaza cu cacao si se orneaza cu fructe dupa gust.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți