Vraza calita cu carnati afumati
Varza proaspata, musai romaneasca. Imi place ca la final sa introduc cratita la cuptor, sa se rumeneasca frumos, dar nu e obligatoriu.
INGREDIENTE:
- 3 kg varza noua
- 1 buc ceapa
- 5 catei usturoi
- 3 linguri bulion
- 2 buc carnati afumati
- 1 lingra untura de porc
- 100 ml ulei
- dupa gust sare
- 1 lingurita cimbru
- 1 foaie de dafin
- dupa gust piper
MODALITATE DE PREPARARE:
- Pasul 1
Se toaca varza noua, se freaca cu putina sare si se pune deoparte. Carnatul se taie felii grosute si se pune deoparte. Ceapa se taie fideluta.
- Pasul 2
Se pune untura in ceaun si se topeste, apoi se adauga uleiul. Se rumeneste carnatul cateva minute. Se adauga ceapa. O calim si pe ea pana se inmoaie, apoi se adauga varza. Se amesteca bine si se pune capacul. Se lasa la calit, la foc mic, amestecand ocazional.
- Pasul 3
Se adauga bulionul, sarea, piperul, cimbrul, foaia de dafin si usturoiul pisat. Se amesteca bine, se mai lasa 15 minute pe aragaz, apoi optional se introduce jumatate de ora la cuptor.