Vraza calita cu carnati afumati

19.05.2023

Varza proaspata, musai romaneasca. Imi place ca la final sa introduc cratita la cuptor, sa se rumeneasca frumos, dar nu e obligatoriu.

INGREDIENTE:

  • 3 kg varza noua
  • 1 buc ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri bulion
  • 2 buc carnati afumati
  • 1 lingra untura de porc
  • 100 ml ulei
  • dupa gust sare
  • 1  lingurita cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • dupa gust piper


MODALITATE DE PREPARARE:

  • Pasul 1

    Se toaca varza noua, se freaca cu putina sare si se pune deoparte. Carnatul se taie felii grosute si se pune deoparte. Ceapa se taie fideluta.

  • Pasul 2

    Se pune untura in ceaun si se topeste, apoi se adauga uleiul. Se rumeneste carnatul cateva minute. Se adauga ceapa. O calim si pe ea pana se inmoaie, apoi se adauga varza. Se amesteca bine si se pune capacul. Se lasa la calit, la foc mic, amestecand ocazional.

  • Pasul 3

    Se adauga bulionul, sarea, piperul, cimbrul, foaia de dafin si usturoiul pisat. Se amesteca bine, se mai lasa 15 minute pe aragaz, apoi optional se introduce jumatate de ora la cuptor.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți